Wednesday, July 4, 2007

Sightseeing in Riga si Romanian Party...


Multa lume imi zice ce misto arata blogul, ca par entuziasmata..ei uite ca revin cu noutati din weekendul trecut.

M-am bucurat de vizita Alisei, MCVPX in Estonia. Si astfel am ajusn si eu sa vad orasul mai bine si sa fac poze. Old Riga e minunat. Imaginati-va zeci de stradute pietruite si inconjurate de case vechi, stradute pe care te poti pierde de 10 ori intr-o zi, si care duc spre 3 Main Squares ale oraselului in miniatura. Am facut progresul de a invata sa ajung in 2 dintre ele, dar in Dome's Square, cea din mijloc, cred ca mai trebuie sa fac 2 sau 3 plimbari sa invat drumul si sa nu ma pierd pana acolo.



Am facut plimbari deci prin vechiul oras, pe malul raului Daugava, prin parcul din centrul orasului si pe la Statuia Libertatii in varianta letona:), iar apoi la catedrala ortodoxa si sus la ultimul etaj al unui hotel misto, de unde poti admira intreaga priveliste a orasului.

Concluzia mea este ca am ales un oras minunat in care sa traiesc pentru un an si de abia astept sa descopar mai multe din el!







Dar ca si orice obiective care trebuie indeplinite, mi-am propus sa merg si la shopping. Si am reusit! Eu si Alisa ne-am ales haine dintr-un magazin de altfel binecunoscut voua, Terranova (sorry de reclama)...ei, pe ala il stiam...

Iar seara ne-a rezervat altceva : Romanian party! Bineinteles ca eram foarte mandra sa reprezint tara mea natala si astfel am promovat intens seara...A venit ceva lume, atat din LC Riga cat si colegii mei de MC. Eram trei romance de fapt, a venit si Crista, o romanca stabilita aici care a fost MCP acum 3 ani. A fost foarte misto, am ascultat muzica populara, i-am invatat o tentativa de hora si le-am aratat filmulete. Nu putea lipsi mancarea si bautura, asa ca am pregatit mamaliga cu branza si smantana, paine cu zacusca si...palinca. Fiecare trebuia sa incerce un shot de palinca si asa am imbatat toti participantii, inclusiv pe mine (la prezentare eram deja ametita, dar oricum toata lumea era foarte vesela).


In general, lumea s-a simtit tare bine si am petrecut pana spre dimineata.

What's next...adventure in Romania. Ma intorc pentru 10 zile in Romania pentru a-mi da examenul de licenta. Sunt curioasa cum ma voi obisnui cu caldura, oamenii, limba...oare o sa ma socheze ceva sau nu e asa mare diferenta?
De abia astept sa va vad, timisorenilor!

Va pup

1 comment:

romeo said...

foarte fumoase zile petreci acolo! Sper sa ai parte de cat mai multe asfel de momente. Salutariel mele si sper sa ne vedem la IC in Turcia.

te pup

romeo