Saturday, December 1, 2007

La multi ani Romania!

Acest post va fi in romana caci..he...este despre Romania!


La multi ani Romania! Astazi, de ziua nationala a Romaniei, parca toti ne mandrim mai mult ca suntem romani.

Putina istorie: sarbatorim astazi unirea Transilvaniei cu Moldova si Tara Romaneasca. Evenimentul s-a intamplat in frumosul oras Alba Iulia, unde romani din toate partile tarii s-au strans pentru a declara unirea.

" Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit."

Dar asta e numai istorie...de fapt, ce simt romanii despre tara lor? Sunt ei mandri de ea? Suntem noi ambasadorii tarii si promovam noi ce e bun si tare numai la noi in tara? Imi pun intrebarea asta de la OPS incoace si de la discutiile pe care le aud in media. Opiniile exprimate acolo sunt diverse, dar multe pun raul in fata mereu.

Draga natiune si drag popor, oriunde ati fi veti fi tot romani! Veti fi parte tot din cea mai frumoasa tara, cu o natura minunata, cu oameni incredibili care au oferit artei si culturii, cu perspective cu adevarat mari pentru viitor!

Tot ce trebuie sa tineti minte este ca FIECARE dintre noi facem ROMANIA ceea ce este!
Putem sa stam si sa ne plangem ani de zile si nimic nu se va schimba daca noi nu avem initiativa de a schimba ceva in tara asta! Avem insa 2 optiuni: fie plecam din tara si ne dam batuti si invinsi, fie luptam si schimbam ceva. Eu cred cu tarie ca daca esti desptept si ai putina initiativa, reusesti sa traiesti bine si in Romania!


Eu iubesc Romania si sunt mandra ca sunt romanca! Nu mi-a trebuit sa plec din tara ca sa simt asta, o stiam si inainte...acum simtamantul e insa si mai puternic.

Pentru cei care se indoiesc de ce inseamna tara noastra:

1 comment:

Anonymous said...

Revad a nu stiu cata oara acest clip si ma face sa simt ca sunt mandru ca sunt roman.
La multi ani romani, oriunde v-ati afla!
La multi ani Romania!